Traprenovatie begint met de vraag welke vorm de klant wenst. Behalve rechte fronts biedt fedi ook stijlfronts aan. Net als bij de keuze van het trapmotief geldt ook hier: Goed is wat de klant bevalt en aansluit bij zijn woonstijl. Bij traditionelere inrichtingen past de stijlvariant waarschijnlijk het best. Het rechte front doet moderner aan. Deze vraag is ook relevant bij de keuze van balustrade en belichting

Natuurlijke eigenschappen worden hier gecombineerd met de voordelen van innovatieve materialen die het natuurproduct optisch dicht benaderen. Ook vallen de fedi-trapsystemen op omdat ze zo natuurlijk aanvoelen. De materialen zijn bovendien bestand tegen grote belastingen, sterk en makkelijk te onderhouden. Hun lange levensduur is niet in de laatste plaats te danken aan de hoge kwaliteit.

Gebruikersklasse 32 conform EN 13329, slijtvastheid klasse AC4 bij HPL-laminaat, brandbaarheid B1 (moeilijk ontvlambaar) conform DIN 4102, slagvast conform EN 438

Wood

De oppervlaktestructuur voelt aan als echt hout. De karakteristieke nerven geven de trap een hoogwaardig en natuurlijk aanzien en zorgen bovendien voor een anti-slipeffect.

Stone

De steenmotieven bieden meer dan alleen een stabiele en robuuste indruk. Het oppervlak is duurzaam en antislip – in combinatie met witte stootborden is dit motief een echte blikvanger.

Om te waarborgen dat het nieuwe trapmotief naadloos op het oude systeem past, moeten de afmetingen en vormen van de trap exact worden gemeten.

Stap 1

Na het doornummeren komt het aan op het type trede. We onderscheiden drie verschillende soorten: Behalve de rechthoekige treden voor het rechte deel van de trap (type 1) zijn er zowel rechthoekige vormen die bij gedraaide trappen verschillen qua lengte (type 2) als vijfhoekige modellen voor het hoekgedeelte van de trap (type 3).

Stap 2

Maak gebruik van het rastersjabloon om snijresten bij gedraaide trappen zo veel mogelijk te beperken. Daarom moeten de vorm en afmetingen van de afzonderlijke typen treden verdeeld worden over 3600 mm lange platen – dankzij de zeven verschillende lengtes is variabele aanpassing mogelijk aan de verschillende tredeformaten.

Bijzonder: fedi biedt afzonderlijke en dubbele treden aan als rastersjabloon. Bij een trap met uitsluitend treden van type 1 wordt een rastersjabloon in afzonderlijke treden gebruikt. Bij wenteltrappen kunnen de afzonderlijke treden van types 2 en 3 voor het snijden vrijwel tegen elkaar aan worden gelegd en dat scheelt in materiaal en kosten.

Stap 3

Voordat de renovatie kan beginnen met het monteren van de tredevlakken moeten de meetresultaten – zie het voorbeeld hieronder – worden overgenomen in de meettabel.

Alle informatie kunt u ook lezen in ons meetblad bij het bestelformulier: PDF

Een bestelformulier voor onze toebehoren vindt u hier: PDF

Na de montage van de loopvlakken in het gewenste motief ontstaat direct een volledig nieuwe ambiance. De parallel daaraan gemonteerde stootborden ronden het totaalbeeld harmonisch af.

Stootborden

Voor de stootborden van 10 mm dik kan een motief gekozen worden dat aansluit bij de rest van de trap, maar fedi biedt ook de mogelijkheid van twee kleurvarianten. De stootborden in wit of metaaltint vormen dan een mooi contrast met de rest van de trap en zorgen voor een dynamisch effect.

Nu volgt het precisiewerk: de afwerking van de open plekken en kieren aan de rand van de trap. Afhankelijk van de vraag of de trap zich tussen twee muren bevindt of aan een kant open is, worden er profielen of afdekkingen geplaatst

fedi heeft een bijzondere vernieuwing bedacht voor de zijpanelen. De robuuste flexcoating waarmee het materiaal afgewerkt is maakt de zijpanelen extra sterk en duurzaam.

Wanneer er aan de rand van de trap geen hoge panelen zitten of de klant deze niet wenst, is ook een andere fraaie oplossing mogelijk: plinten. Deze worden desgewenst onder verstek gezaagd of stomp aan elkaar gemonteerd.

Aan de zijkant kan desgewenst ook een stootbord met een lengte van maximaal 3,60 m worden geplaatst. Met behulp van een vooraf individueel aangemaakt sjabloon wordt de zijkant fraai aan één stuk afgewerkt.

Sokkellijsten

Door het plaatsen van een sokkellijst met een recht of een stijlfront krijgt de gerenoveerde trap een strak of juist dynamisch effect.

Afdekkingen

Ook de kopse kanten van de trap worden natuurlijk afgestemd op de rest van het design. Er kan voor een qua vorm en kleur bijpassende afdekking gekozen worden, maar ook een contrast kan juist fraai uitpakken.

Een traprenovatie is pas compleet met een bijbehorende balustrade. fedi biedt hiervoor allerlei mogelijkheden voor elke smaak en stijl. En bij ons krijgt u natuurlijk ook de bijpassende trapleuningen en spijlen.

In ons assortiment vindt u eenvoudige vierkante spijlen, maar ook spijlen met draaiwerk en een gefreesde bol of moderne balustrades met een combinatie van hout en roestvrij staal.

1. Trapspijl Fischbauch

2. Trapspijl met profiel

3. Trapspijl recht

4. Trapspijl roestvrij staal/hout

5. Vierkante spijl met bol

6. Vierkante spijl met draaiwerk

Wilt u een opvallende enscenering voor de gerenoveerde trap? Kies dan voor de unieke mogelijkheden van onze LED-lichttechniek voor het optimale effect. Ook niet onbelangrijk: elke trap wordt een stukje veiliger met de LED-lichttechniek van fedi.

De inbouwlampjes van roestvrij staal zijn verkrijgbaar in drie formaten en een inbouwdiepte van slechts 7 mm. Daarmee kunnen ze niet alleen in de zijpanelen geïntegreerd worden maar ook in de treden zelf.

fedi biedt daarnaast ook LED-lijsten aan van 34 cm. Deze zijn zeer geschikt voor verlichting op de fronten.

We hebben een speciale oplossing voor de bediening van de LED-verlichting die verder geen speciale installatie vergt. De afstandsbediening biedt optimaal bediengemak. De verlichting kan dus draadloos in- en uitgeschakeld worden.

De benodigde kabels en leidingen worden voorafgaand aan de renovatie aangelegd en vervolgens weggewerkt achter de zijpanelen of direct onder de treden.