Om te waarborgen dat het nieuwe trapmotief naadloos op het oude systeem past, moeten de afmetingen en vormen van de trap exact worden gemeten.

Stap 1

Na het doornummeren komt het aan op het type trede. We onderscheiden drie verschillende soorten: Behalve de rechthoekige treden voor het rechte deel van de trap (type 1) zijn er zowel rechthoekige vormen die bij gedraaide trappen verschillen qua lengte (type 2) als vijfhoekige modellen voor het hoekgedeelte van de trap (type 3).

Stap 2

Maak gebruik van het rastersjabloon om snijresten bij gedraaide trappen zo veel mogelijk te beperken. Daarom moeten de vorm en afmetingen van de afzonderlijke typen treden verdeeld worden over 3600 mm lange platen – dankzij de zeven verschillende lengtes is variabele aanpassing mogelijk aan de verschillende tredeformaten.

Bijzonder: fedi biedt afzonderlijke en dubbele treden aan als rastersjabloon. Bij een trap met uitsluitend treden van type 1 wordt een rastersjabloon in afzonderlijke treden gebruikt. Bij wenteltrappen kunnen de afzonderlijke treden van types 2 en 3 voor het snijden vrijwel tegen elkaar aan worden gelegd en dat scheelt in materiaal en kosten.

Stap 3

Voordat de renovatie kan beginnen met het monteren van de tredevlakken moeten de meetresultaten – zie het voorbeeld hieronder – worden overgenomen in de meettabel.

Alle informatie kunt u ook lezen in ons meetblad bij het bestelformulier: PDF

Een bestelformulier voor onze toebehoren vindt u hier: PDF