Nu volgt het precisiewerk: de afwerking van de open plekken en kieren aan de rand van de trap. Afhankelijk van de vraag of de trap zich tussen twee muren bevindt of aan een kant open is, worden er profielen of afdekkingen geplaatst

fedi heeft een bijzondere vernieuwing bedacht voor de zijpanelen. De robuuste flexcoating waarmee het materiaal afgewerkt is maakt de zijpanelen extra sterk en duurzaam.

Wanneer er aan de rand van de trap geen hoge panelen zitten of de klant deze niet wenst, is ook een andere fraaie oplossing mogelijk: plinten. Deze worden desgewenst onder verstek gezaagd of stomp aan elkaar gemonteerd.

Aan de zijkant kan desgewenst ook een stootbord met een lengte van maximaal 3,60 m worden geplaatst. Met behulp van een vooraf individueel aangemaakt sjabloon wordt de zijkant fraai aan één stuk afgewerkt.

Sokkellijsten

Door het plaatsen van een sokkellijst met een recht of een stijlfront krijgt de gerenoveerde trap een strak of juist dynamisch effect.

Afdekkingen

Ook de kopse kanten van de trap worden natuurlijk afgestemd op de rest van het design. Er kan voor een qua vorm en kleur bijpassende afdekking gekozen worden, maar ook een contrast kan juist fraai uitpakken.